5% dodatnog popusta za članove Kluba odmah Postani član
Trčite li u pravim tenisicama?

Trčite li u pravim tenisicama?

20. 12. 2022 2 min. čitanja

Pomoći ćemo vam naći savršene trkačke tenisice u samo nekoliko koraka. Isprobajte naš Shoe Finder.

Studija koju je proveo Asics pokazala je da 81% trkača vjerojatno kupuje pogrešne trkačke tenisice. 
Početnici, profesionalci, oni s izraženom pronacijom ili neutralnim gaženjem, ultramaratonci - svaki trkač ima drugačiju biomehaniku i trči drugačije te zbog toga treba drugačije tenisice za trčanje. Da, postoji razlog za postojanje milion različitih tenisica, stoga nije ni čudno što se mnogi od nas izgube u svijetu trkačkih tenisica i kupimo pogrešne. 

Isprobajte naš shoe finder

Asics je shvatio ove rezultate kao vapaj u pomoć da trkačima pomogne u odabiru pravih tenisica za njihove potrebe. Ovaj brend klasificira svoje tenisice prema paroli “trčite dalje, brže i iznad toga” - u svakoj kategoriji nude neutralne modele (koji čine većinu postojećih tenisica), za one s normalnim gaženjem, i modele sa dodatnom potporom, za one s izraženom pronacijom. Ove dvije osnovne kategorije, kod tenisica za trening, brzinski trening, tenisica za utrke i onih za trčanje u prirodi (trial), sa fokusom na tip gaženja se čine očigledne ... 

… Međutim, jeste li svjesni zašto trčite u svojim trenutnim tenisicama? Jesu li one mekane ili tvrde? Zašto ste odabrali baš te? Da li uopće znate preferirate li mekše ili tvrđe, i još bitnije, za kakvo trčanje ih koristite? Jesu li one zapravo  prikladne za takvu upotrebu? Tenisice za utrke sa karbonskim uloškom ne bi trebale biti vaš izbor za svakodnevne treninge samo zato što se u njima osjećate brže i samim tim bolje nakon trčanja :).

Štoviše, nositi iste tenisice prilikom svakog trčanja nije preporučeno. Ako trčite više od dva puta tjedno, trebali bi mijenjati tenisice da vašim stopalima pružite više različitih podražaja. Međutim, koji model će najbolje odgovarati vašim performansama, stilu trčanja i osobnoj biomehanici? Mi ćemo vam pomoći naći savršene trkačke tenisice u samo nekoliko koraka.

Isprobajte naš shoe finder


SAVJETI O PROIZVODIMA
METASPEED SKY PARIS
asics
Novo
SUPERBLAST
asics
Novo
GEL-KINSEI BLAST W
asics
Održivost
METASPEED SKY+
asics
Održivost
METASPEED SKY+
asics
Održivost
METASPEED EDGE+
asics
METASPEED EDGE+
asics
METASPEED SP
asics
METASPEED MD
asics
METASPEED SKY+
asics
Održivost
GEL-KINSEI MAX
asics
Održivost
GEL-KAYANO 29
asics
Održivost
Prethodni
Sljedeći