5% dodatnog popusta za članove Kluba odmah Postani član
Recenzija: Nike Air Zoom Pegasus 38 trkače tenisice

Recenzija: Nike Air Zoom Pegasus 38 trkače tenisice

22. 4. 2021 4 min. čitanja

Možeš li ukrotiti ovog krilatog radnog konja?

Zanimljive vijesti za Nike obožavatelje; dobro poznate i jedne od najčešće korištenih tenisica su se vratile!

Govorimo o  Nike Pegasus, a to znači da istovremeno govorimo o udobnosti i brzini. Ovaj me model fascinira jer je taj sklad između ove dvije značajke gotovo savršen; povratak korijenima kada smo po prvi put otkrili ovog krilatog radnog konja. Sada možemo zadovoljiti potrebe onih kojima treba višenamjenska upotreba i učinkovitost za redovne treninge. Nike Air Zoom Pegasus 38

Ove tenisice funkcioniraju za sve, od početnika do profesionalnih maratonaca koji se pripremaju za sljedeću utrku. Jednostavno funkcioniraju.
Prvi put kad ih uzmete u ruku mogu se činiti pomalo teške, ali zapravo imaju istu težinu kao Nike React Infinity Run i prethodni model Pegasus 37. Savršene su za svakodnevne treninge jer dolaze s istim potplatom i međupotplatom s React pjenom i Zoom Air jedinicom u prednjem dijelu stopala. Ova kombinacija materijala u međupotplatu omogućava čvrst korak i lijep odskok. Uistinu mi se sviđa taj tok-tok pri dodiru s podlogom, a sve to po tako dobroj cijeni!

Nike Air Zoom Pegasus 38

Da rezimiramo, ništa se nije promijenilo na međupotplatu i potplatu. Ista React pjena i Zoom Air koji ih čine najboljom opcijom za svakog trkača. S druge strane, poboljšano je i gornjište, kao i proklizavanje u peti. Još jedno poboljšanje je povećani prostor za nožne prste. Imao sam taj problem u Pegasusu 37, sličan krutosti Nike Terra Kiger modela za trail trčanje(a uistinu volim te tenisice). Sad se možete pozdraviti s tim problemom. 
Ove nove poboljšane tenisice Nike Air Zoom Pegasus 38 imaju za cilj ispraviti sve eventualne probleme koje smo imali u prošlosti. Mnogi od vas su mi rekli da su performanse Pegasus 37 na treninzima izvrsne, samo vam je nedostajalo bolje gornjište. Problem riješen.

Nike Air Zoom Pegasus 38

Ovaj put, Pegasus je proširio prostor za vaše nožne prste. Gornjište je nadograđeno mekšom mrežicom, a jezik je duži i bogatijom postavom. Peta i ovratnik gležnja također su redizajnirani kako bi odgovarali potrebama trkača, a posebno mi se sviđa novi sustav  mrežastog vezivanja: zamislite W uzorak kojeg prave vezice, stvarajući pravilnije namještanje kad sve funkcionira zajedno.
S ovim Nike Pegasus 38 mnoge vaše potrebe će biti riješene, ovisno o potrebama možda i sve. Ako tražite samo jedan par tenisica za sve, ovo je definitivno najbolji  izbor za vas. Zašto? Dovoljno su meko postavljene za duga i spora trčanja ali i dalje možete raditi na brzini zbog dugotrajnih performansi koje pruža njihov međupotplat
Gdje bi mogli smjestiti Pegasus 38? Mogli bismo ih usporediti s Nike React Infinity Run 2 ali one nemaju Zoom Air jedinicu, što ih čini manje stabilnima, ali zato imaju širu bazu od React pjene. Nike Air Zoom Pegasus 38

Uživat ćete na srednjim udaljenostima s ovom novom verzijom Pegasusa 38, dok ćete na većim udaljenostima, poput maratonskih staza, imati manje ugodan osjećaj zbog Zoom Air jedinica smještenih sprijeda. Naravno da ćete imati mekši, ljepši osjećaj u petama, ali i tvrđi osjećaj u prednjem dijelu stopala. Pegasus 38 je kralj srednjih udaljenosti, poput 10K ili polumaratonskih staza, ali svejedno ih možete koristiti za specifične treninge i raznolike svrhe.

Nike Air Zoom Pegasus 38

Trenutno je Nike Pegasus 38 referentna tenisica za trkače do 80 kg. Za svaku udaljenost, za gotovo svaki tempo utrke i za gotovo svaku vrstu podloge. Sve uključeno u stvarno konkurentnu cijenu za Nike proizvod. Ovaj proizvod možete vidjeti u Top4Running trgovinama, gdje ćete pronaći promocije i ekskluzivne cijene.

Chemi (Top4Running ambassador)