Popusti do 70 %! Garancija dostave do Božića Kupi sada
Kako odabrati slušalice za trčanje?

Kako odabrati slušalice za trčanje?

11. 5. 2023 4 min. čitanja

Slušate li glazbu, podcast ili audio knjigu dok trčite i tražite odgovarajuće slušalice za trčanje, ali ne znate koje odabrati? Imamo nekoliko savjeta za vas.

U ušima ili iza ušiju?

Ponuda modela je eksplodirala i svi mogu odabrati sportske slušalice prema onom što im odgovara i što im je najudobnije. Slušalice iza uha, poput Sony AS210 nude veću udobnost tijekom vježbanja jer neće odmah ispasti. Ako prilikom bržeg tempa čak i ispadnu iz ušiju i dalje će se držati za uši. Međutim, one možda nisu svakom najudobnije. Neki više vole klasične slušalice poput Sony EX110AP. Obe verzije Sony slušalica nude upravljanje na žici, tako da ne morate vaditi telefon.

Sony slušalice


Žične ili bežične sportske slušalice?

Žične slušalice imaju prednost u pogledu količine, cijene i trajanja baterije (nemaju je :), Bežične slušalice su praktičnije, nude višu kvalitetu zvuka i dodatne funkcije, kao mikrofon, tako da možete nazvati prijatelja dok trčite. Bežične sportske slušalice najčešće se na telefon povezuju putem Bluetootha, koji troši najviše energije, pa ćete slušalice morati često puniti. Prednost Sony WF-SP800N bežičnih slušalica je futrola za punjenje, u kojoj za 10 minuta vaše slušalice dobiju još sat vremena rada!


Potpuno bežične ili bežične slušalice s kabelom iza vrata?

Ovdje je sve stvar osjećaja. Slušalice s kabelom iza vrata maju tipke za kontrolu te imate osjećaj da neće ispasti. Nekom drugom će kabel možda smetati, grebati ga po vratu, iako se može stegnuti. Ovim trkačima bi definitivno preporučili Sony WF-SP800N, najbolji model Sony sportskih slušalica za trkače koji imamo u ponudi.

Naše ambasadorice Iva i Veronika isprobale su bežične slušalice WF-SP800N, što kažu o njima?

Iva: “Ugodno sam iznenađena slušalicama. Bojala sam se da će mi ispadati iz ušiju, jer sam do sada imala samo bežične slušalice s kabelom iza vrata, ali zahvaljujući različitim veličinama umetaka mogla sam odabrati one koje mi najbolje pristaju i slušalice mi nisu ispadale, iako mi se čine malo veće u ušima. Kućište za brzo punjenje je izvrstan dodatak, tako da se ne moram stalno baviti kabelom, dok se presvučem u svoju sportsku odjeću već su naupnjene i spremna sam za trčanje. Slušalice mi odgovaraju po gotovo svakom vremenu, jedino kad nosim kapuljaču, ponekad same prebace pjesmu u dodiru s jaknom, ali to se može spriječiti postavljanjem kontrola u aplikaciji koja je povezana sa slušalicama. Drugi nedostatak je kontrola tijekom brzog trčanja ili po kiši, kada su slušalice izuzetno osjetljive, tako da lako mogu kliknuti i umjesto sljedeće pjesme pustim istu ispočetka. Konačna ocjena je da sam zaista zadovoljna slušalicama i preporučujem ih svakom trkaču!"

Veronika: “Pošto volim trčati uz glazbu, kod odabira slušalica važno mi je da se dobro drže za uši i uvijek preferiram bežične slušalice za trčanje. Sony WF-SP800N izvrsne su jer zvuče jako dobro, mogu umanjiti ambijentalnu buku, a velika prednost je trajanje baterije, što mogu samo potvrditi! (9 sati samo slušalice + 9 sati futrola za punjenje). Nadala sam se da će se bolje nositi s vjetrom i bukom, ali osim toga jako dobro stoje u ušima i imaju prekrasan jednostavan dizajn, tako da izgledaju sjajno i ne samo za sport. ”

Instagram


SAVJETI O PROIZVODIMA