END OF SEASON SALE! Čeka te preko 4900 sniženih proizvoda -- days --:--:-- Kupi sada
ASICS GEL Nimbus 25 − recenzija

ASICS GEL Nimbus 25 − recenzija

9. 1. 2023 4 min. čitanja

ASICS GEL Nimbus 25 tenisice velika su novost u dugogodišnjoj seriji omiljenih tenisica za duge i lagane staze. „Nikad veća udobnost!“ Što se krije iza toga?

Nikad veća udobnost! Ovo je slogan kojim  ASICS promovira 25. verziju Nimbus obitelji. 
Imali smo priliku na nekoliko tjedana testirati nove ASICS GEL-Nimbus 25 tenisice. Sad u novoj godini možemo prenijeti svoj prvi dojam o novom ASICS čudu za trčanje na duge staze. Što je novo kod novih GEL-Nimbus 25 ASICS tenisica? Kojim vrstama trčanja GEL-Nimbus 25 tenisice najbolje odgovaraju? Kad će konačno biti dostupne za kupovinu? Sve to donosimo u ovoj recenziji ASICS GEL-Nimbus 25 tenisica.

ASICS GEL Nimbus 25

Naš prvi dojam 

Nove ASICS GEL-Nimbus 25 tenisice držali smo u rukama i prije Božića. Već smo na prvi pogled primijetili da su drugačije od svojih prethodnika. Ono što je odmah primjetno dugogodišnjim trkačima jest da ASICS GEL-Nimbus tenisice nemaju GEL jastučić odnosno da nije vidljiv izvana na prvi pogled. Ipak, kako i ime ASICS GEL-Nimbus 25 otkriva, jastučić ne nedostaje, samo je skriven u potplatu tenisice. To je vizualna promjena koja može stvoriti konfuziju među dugogodišnjim ljubiteljima ovog modela. 
I oblik je tenisice drugačiji. Novi GEL-Nimbus model nešto je jednostavniji i zaobljeniji. Posebno je upečatljiv povišeni potplat trapeznog oblika sa stražnje strane. Čak i na prvi pogled tenisica izgleda iznimno udobno i odmah je poželiš isprobati. 

 

Prvo trčanje u ASICS GEL-Nimbus 25 tenisicama

Čim ih obuješ, primijetiš da se nove ASICS GEL-Nimbus 25 tenisice očito razlikuju od svojih prethodnika. Unatoč povišenijem i naizgled masivnijem potplatu, tenisica je nevjerojatno lagana. Materijal gornjišta posebno je uvjerljiv – rastezljiv i prozračan, a prati stopalo poput čarape. 
Bili smo vrlo iznenađeni jezikom GEL-Nimbus 25 tenisica koji je izrađen od mrežastog materijala, baš kao i gornjište tenisice, a oblik mu se može promijeniti kako bi se trenje i iritacije kože potpuno izbjegli

Već smo prilikom prvih koraka u novim GEL-Nimbus 25 tenisicama primijetili koliko su mekane i udobne. Odmah osjetiš lakoću i jednostavno poželiš početi trčati.
I tako smo ih izveli na ulicu.

Korak po korak osjetiš ojastučenje tenisice zahvaljujući novoj PURE GEL™ tehnologiji. Također, već poznati Flytefoam materijal omogućuje propulziju i dodatno ubrzanje tijekom trčanja. Iako je gornjište lagano i mrežasto, stopalo čvrsto stoji u tenisici i stabilno je. Prvi sveukupni dojam: više amortizacije, više elastičnosti i, konačno, više udobnosti prilikom trčanja. Oduševljeni smo!

 Kojim su udaljenostima i brzinama GEL-Nimbus 25 tenisice namijenjene?


ASICS GEL-Nimbus 25 tenisice savršene su za duge i jednostavne staze na cestama ili ravnim podlogama. Zbog svoje lakoće, ASICS GEL-Nimbus 25 tenisice odlične su i za utrke izdržljivosti srednjih brzina i one duljeg tempa (1000 m ili dulje). U slučaju intenzivnih treninga, GEL-Nimbus 25 tenisice mogu pomoći izbjeći ozljede

Naš zaključak o ASICS GEL-Nimbus 25 tenisicama

 

  • ASICS GEL-Nimbus 25 tenisice značajno su lakše od prethodnih modela.
  • GEL jastučić ne vidi se izvana, već je skriven u potplatu tenisice i svejedno pruža poznatu udobnost Nimbus serije.
  • PURE GEL™ tehnologija i Flytefoam materijal osiguravaju vrlo udobno iskustvo trčanja.
  • Mrežasti materijal gornjišta i jezik prate tvoje stopalo pružajući nužnu stabilnost
  • Cool i moderni izgled nove ASICS GEL-Nimbus 25 tenisice.

Nikad veća udobnost!“ Definitivno potvrđujemo ovu rečenicu nakon tjedana testiranja. 
Baš smo uzbuđeni zbog novih ASICS GEL-Nimbus 25 tenisica. 

Od 1 veljače 2023. ASICS GEL-Nimbus 25 tenisice bit će dostupne online
Kupi svoju omiljenu tenisicu za trčanje na Top4Running.hr