END OF SEASON SALE! Čeka te preko 4900 sniženih proizvoda -- days --:--:-- Kupi sada
5 savjeta za trkače početnike. Pronađi svoj razlog i trči!

5 savjeta za trkače početnike. Pronađi svoj razlog i trči!

22. 10. 2022 4 min. čitanja

Želiš početi trčati, ali ne znaš hoćeš li uspjeti? Ma nije to kvantna fizika. Imamo 5 savjeta kako se zaljubiti u trčanje i otkriti sve njegove prednosti. Trči s nama!

1. savjet: Motivacija i pronalazak tvojeg RAZLOGA

Prva i najvažnija stvar jest postaviti sebi pitanje zašto želiš početi trčati. Koji su tvoji RAZLOZI? Na početku ćeš imati jaku motivaciju i s lakoćom ćeš navlačiti tenisice za trčanje. Ali s vremenom će motivacija početi opadati (što je potpuno u redu), a tada je vrijeme za disciplinu i ustrajnost. Pa, koji je onda tvoj RAZLOG?

  • Bolja fizička sprema – Poboljšat ćeš cjelokupnu formu, funkciju srca i krvnih žila, ojačati svoje tetive, ligamente i zglobove. Bolje ćeš se osjećati i imat ćeš više energije za druge aktivnosti – bilo da je riječ o penjanju stepenicama na peti kat ili igranju s djecom.
  • Treniranje za utrku – Odlična atmosfera utrke nezaboravno je iskustvo koje vrijedi isprobati. I, unaprijed upozoravamo, lako se nakačiti na njega!
  • Psihička higijena – U današnjoj stresnoj svakodnevici trčanje je jedna od aktivnosti koje pomažu nakratko isključiti mozak, samo biti sa sobom i ne opterećivati se ičim drugim. Štoviše, uvijek je dostupno i besplatno!
  • Bolji san i bolje raspoloženje – Kad trčiš, otpuštaju se endorfini i tvoje se misli mijenjaju, a zadržavaš pozitivnu energiju, što će ti pomoći otići na spavanje bistrih misli.
  • Gubitak suvišnih kilograma – Trčanje je aktivnost koja troši kalorije i prikladna je za gubitak kilograma.

Što god tvoj RAZLOG bio, najvažnije je uživati. Neka trčanje bude TVOJE VRIJEME kojemu se raduješ. To je jedna od najboljih stvari koje trčanje pruža. A čak i ako ti se ne sviđa, zapamti svoj RAZLOG i onaj sjajan osjećaj tijekom i nakon trčanja.

2. savjet: Postavi realističan cilj

Nije važno je li tvoj cilj otrčati 5 kilometara, bolje se osjećati u svojem tijelu ili trenirati za prvu utrku. Ključna je riječ REALISTIČAN. Idi polako ali sigurno. Izreka „Putovanje je destinacija“ apsolutno vrijedi za trčanje. Uživaj u procesu, korak po korak, i ciljevi će doći sami. Zapiši svoj cilj na vidljivo mjesto i drži ga na oku. Vizualiziraj ga i zamisli da je već ostvaren. Kakav je osjećaj? Dobar, zar ne? Nemoj odustati i pretvori tu vizualizaciju u stvarnost!

Běžecký_závod

3. savjet: Nove tenisice i odjeća za trčanje

Nove tenisice za trčanje, nova odjeća ili samo nova traka za kosu. Pokušaj i testiraj što je prije moguće. Svi znamo da djeluje! Zato se s vremena na vrijeme počasti nečim novim i osvježi svoju garderobu za trčanje.

4. savjet: Omiljena playlista za trčanje

Stavi svoje slušalice, pokreni omiljenu playlistu i počni trčati. Kombinacija glazbe i trčanja jedan je od alata za održavanje psihičke higijene koji ćeš brzo zavoljeti. Napravi svoju playlistu za trčanje koja će te izvući iz kuće u bilo kojoj situaciji. Audioknjige i podcasti isto su odlična opcija!

Běžecké_boty_oblečení_UnderArmour

5. savjet: Otkrij nova mjesta

Možeš trčati bilo kad, bilo gdje i ništa ti osim dobrih tenisica za trčanje za to nije potrebno. Iskoristi to i otkrij nova mjesta i nove rute. Iznenadit će te skriveni dragulji u tvojem okruženju, a tvoje će avanture uz trčanje uvijek biti drugačije i uzbudljive!

Vjerujemo da ćeš pronaći svoj RAZLOG i uz pomoć naših savjeta uspjeti u ustrajnosti i zavoljeti trčanje. Ne moraš trčati brzo, na duge staze ili obarati rekorde. Uživaj u vremenu vani, bilo da trčiš samostalno ili u društvu. Trčanje i vježba veliki su privilegij koji nemaju svi. Ti ga iskoristi jer se definitivno isplati!

Opremi se za svoje avanture uz trčanje našim najprodavanijim proizvodima!