Besplatan poklon za trčanje sa svakom narudžbom preko 1500 kn Želim poklon
Rezime nakon utrke s Philippom Pfliegerom

Rezime nakon utrke s Philippom Pfliegerom

20. 10. 2021 3 min. čitanja

Što profesionalni trkač zapravo radi jedan dan nakon Berlinskog maratona? Pogodili ste - odgovara na naša pitanja. 27.09.2021. Imali smo zadovoljstvo poželjeti dobrodošlicu Philippu Pfliegeru i osnivaču Incylencea Alexu Siegmundu u našoj Top4Running trgovini u Berlinu.

Što profesionalni trkač zapravo radi jedan dan nakon Berlinskog maratona? Pogodili ste - odgovara na naša pitanja. 27.09.2021. Imali smo zadovoljstvo poželjeti dobrodošlicu Philippu Pfliegeru i osnivaču Incylencea Alexu Siegmundu u našoj Top4Running trgovini u Berlinu. 


Za sve one koji još ne poznaju Philippa Pfliegera: On je maratonac, autor i voditelj podcasta. S najboljim vremenom za maraton od 2:12:15 jedan je od najboljih trkača u Njemačkoj. Philipp je također sudjelovao na ovogodišnjem Berlinskom maratonu i postigao sjajno 16. mjesto. Iako nije ispunio svoja očekivanja, smatramo da je izvedba vrlo impresivna. 


I ljudi koji su navečer došli na stručni razgovor u Top4Running Concept trgovinu osjećali su isto. Pitanja su se redala jedno za drugim, a iako su mnogi od gostiju dan prije i sami trčali maraton, umor nije bio primjetan, a raspoloženje nije moglo biti bolje.


Uslijedilo je detaljno izvješće o Berlinskom maratonu sa svim njegovim aspektima. Od odstupanja rezultata zbog prethodne infekcije, putovanja do Berlina za 4,5 sata iz Regensburga automobilom, tiskovne konferencije u petak, previsokih temperatura na dan utrke, činjenice da nijedan profesionalac nije trčao negativan split, do obveza profesionalca na cilju. Philipp nam je pričao o svojim emocijama i događajima tijekom cijele utrke i tako je slikovito razradio svoj izvještaj da ste imali osjećaj kao da ste trčali s njim.  

Blog7


Na pitanje ide li nakon maratona stepenicama ili dizalom, njegov je odgovor bio: "Dizalom. Definitivno dizalom. Ali Kipchoge također ide dizalom. Dakle, u redu je." 
Tako i mi amaterski trkači možemo odahnuti: Eliud Kipchoge i Philipp Pflieger također izbjegavaju stepenice nakon maratona. 

But there were also many inquiries about his equipment. For example, we found out that Philipp also trains in carbon shoes and doesn't just pull them out of the closet for race day. 


Fokus pitanja, međutim, bio je na njegovim šarenim čarapama, koje su mu provirile ispod traperica, a također su bile istaknute na tribine ispred podija. Philipp je sam dizajnirao ove čarape te je čak pružao savjete i podršku tijekom razvojnog procesa. S agresivnim izgledom, ovaj je dizajn napravljen za brza natjecanja, bez obzira radi li se o maratonu, 5 km ili virtualnom trčanju. I upravo ovim stilom Phi-lipp će napasti svoje sljedeće izazove. Argumenti za čarape: izrađene su od mikrovlakana Microlon®, nude dodatnu amortizaciju, maksimalnu izdržljivost, dvoslojnu manšetu, kompresiju sredine stopala i savršeno prianjanje. Osim toga, dizajn će nas zasigurno natjerati da trčimo nekoliko sekundi brže!


Nakon stručnog razgovora uslijedilo je lijepo druženje uz zalogaje, bezalkoholni Erdinger i uzbudljive razgovore. Slikali su se s Philippom, potpisivao je knjige i čarape i razgovarao sa svima. Kako i priliči pravom profesionalcu, Philipp Pflieger ostao je dok svaki posjetitelj nije postavio svoje posljednje pitanje. 

Kažemo:

Hvala Philippu na sjajnoj večeri i radujemo se sljedećem stručnom razgovoru s tobom!