END OF SEASON SALE! Čeka te preko 4900 sniženih proizvoda Kupi sada
Moje osnove: Nike Air Zoom Tempo Next% recenzija

Moje osnove: Nike Air Zoom Tempo Next% recenzija

20. 9. 2020 5 min. čitanja

Mislite li da se možete iznenaditi nakon svih onih bombi koje je Nike lansirao u posljednje vrijeme?

Pa, mislio sam da će to nakon Nike ZoomX Vaporfly NEXT% biti teško, možda samo mali korak naprijed, a onda bum, izašli su sa Nike Air Zoom Alphafly Next% i napravili 4 koraka unaprijed. Onda kad smo svi ostali zaprepašteni ovim oružjem, oni lansiraju Nike Air Zoom Tempo Next%, i pomisliš: "Ne mogu me iznenaditi, Ne mogu biti tako dobre"; testiraš ih i opet bum.

Nike Air Zoom Tempo Next%

Ostave te bez teksta; udobne, lagane, efikasne, pogubne, pokretne, reaktivne i povrh toga te štite u najboljem mogućem smislu.

Ove Tenisice sa velikim T, postat će moje suputnice u napornim treninzima, u asimilaciji veselih ritmova, i kako se natjecanje približava direktno preći u tenisice za najzahtjevnija natjecanja. Dapače, ovaj model hvali i sami Eliud Kipchoge, jer postaju neophodne za ozbiljno treniranje.

Nike Air Zoom Tempo Next%

Nike Air Zoom Tempo Next%  slijedi u evoluciji treninga nakon visoko nagrađivanih Nike Air Zoom Alphafly Next%. Razlika između modela je ta što je Tempo Next% optimiziran za veću udobnost i amortizaciju kod najzahtjevnijih dnevnih treninga i natjecanja.
One dolaze kao zamijena za dva nevjerojatna modela u jednom, Nike Zoom Pegasus Turbo 2 i Nike Zoom Fly 3, što dovodi do zaključka da su efikasne u tempo treningu kao i zahtjevnije serije. Više od ičeg, ovo su tenisice za natjecanja, jer omogućavaju značajan ritam i sve vrste udaljenosti, a ako ste mislili da su slične Alphafly modelu, evo nekih razlika:

  • Udobnije su i manje agresivne
  • Više su namijenjene za svakodnevno korištenje
  • Pokrivaju znatno veću publiku
  • Svestranije
  • Pružaju veću raznolikost u tipovima utrka i treninga

Što se tiče tehničkih specifikacija:

  • Težina: 279 grama
  • Visina peta-prsti: 10 mm
  • Kombinacija pjena u međupotplatu
  • Gornjište ojačano u strateškim zonama

Završiti ćemo sa dvije glavne točke ovih super-tenisica, da bi postigli brutalan odgovor impulsa, povrat energije nametnute vašim koracima i vrhunska amortizacija koja smanjuje stanje umora pri napornim treninzima ili natjecanjima.

Kupite Tempo

Nike Air Zoom Tempo Next%

Prva točka kojom smo naglasili snagu Nike Air Zoom Tempo Next% tenisica krije se u zračnim kapsulama koje vidite s prednje strane. Iako smo već vidjeli Zoom Air detalje kod Alphafly modela ili još prije kada su bili smješteni u sredini pjene međupotplata, sada su promijenili položaj neposredno ispod prstiju jer vam to omogućava maksimalni povrat energije pri svakom koraku.

Nike Air Zoom Tempo Next%

Druga naglašena točka je pjena u međupotplatu gdje su kombinirali ZoomX tehnologiju u prednjem dijelu, koja je mnogo mekša i reaktivnija, te Zoom React, postavljenu u stražnjem dijelu, koja je tvrđa i izdržljivija. Važno je naglasiti da nam ova kombinacija pruža finu dozu balansa između lakoće i amortizacije.

Sloj od karbonskih vlakana zamijenjen je plastičnim kompozitom koji se proteže kroz cijelu tenisicu, jer je manje rigidan i samim time omogućava veći broj kilometara uz veće brzine.

Nike Air Zoom Tempo Next%

Dizajnirane za obaranje rekorda, Tempo Next% u svojoj inovativnoj silueti kombiniraju dizajn i izdržljivost u korist najbržih trkača i nekonformista. Silueta koja spaja performanse i stil da bi na asfaltu letjeli te povečali učinkovitost svakog svog koraka. Ne smijemo zaboraviti ni Flyknit mrežastu tkaninu gornjišta Tempo Next% tenisica, koja je drugačija od Nike Zoom Fly 3 ili Nike React Infinity Run Flyknit tenisica, s trkaćim izgledom, jako sličnim Atomknit meterijalu s Alphafly modela, koji osigurava prozračnost i trajnost. Kada ih obujete prvih nekoliko puta, dobijete dojam da je teško ugurati nogu, ali taj osjećaj s vremenom nestane. Iako se tkanina može činiti krhka, jako je ugodna i otporna, a važan je i sustav zatvaranja koji koristi ova trkačka tenisica jer se radi o asimetričnom vezanju koje smanjuje pritisak na gornji dio stopala. Mali savijet, koristite visoke čarape i napravite dupli čvor na vezicama.

Nike Air Zoom Tempo Next%

Kad završite s trčanjem, osjetit ćete da su vam noge manje opterećene u odnosu na prethodne naporne treninge.
Pripremite se za nezaboravne treninge. Jedne od onih koji vas ostavljaju s osmijehom od uha do uha, kada shvatite da ste na dobrom putu da preteknete sve svoje ciljeve.
Trčite onako kako trenirate, a ako trenirate brzo i asimilirate treninge, trčati ćete još brže.
S obzirom da se svi slažemo da bi trebali uživati u stazi, sa Nike Air Zoom Tempo Next% tenisicama dobiti ćete i više od samog užitka kada pogledate svoj sat i vidite sve što ste postigli. Održavajte tempo u Tempo tenisicama. Uvjeravam vas da ćete uživati!

Kupite Tempo

Chemi (Ambassador za Top4Running)