END OF SEASON SALE! Čeka te preko 4900 sniženih proizvoda Kupi sada
Više, dalje, brže: kako odabrati sprinterice za stazu

Više, dalje, brže: kako odabrati sprinterice za stazu

23. 12. 2021 2 min. čitanja

Mnogo se toga dogodilo proteklih godina, ne samo u razvoju tenisica za trčanje. Posljednje od Olimpijskih igara u Tokiju, daljnji razvoj sprinterica je bio u centru pažnje. U raznim časopisima kruže glasine o tome koji model donosi najveću prednost na različitim udaljenostima.

Mnogo se toga dogodilo proteklih godina, ne samo u razvoju tenisica za trčanje. Posljednje od Olimpijskih igara u Tokiju, daljnji razvoj sprinterica je bio u centru pažnje. Je li Karsten Warholm imao prednost, istrčavši nevjerojatan rekord na 400 metara s preponama u karbonskim sprintericama? Ili možda efekt trampolina sprinterica Nike Air Zoom Maxfly daje mnogo veću prednost? U raznim časopisima kruže glasine o tome koji model donosi najveću prednost na različitim udaljenostima. Popularni modeli su uglavnom rasprodani tjednima unaprijed.

Spikes 1

Pogotovo kao sprinter ili skakač, savršene sprinterice za dan utrke ne bi trebale biti vaš izbor za trening trčanja. Naravno, nove tehnologije vam daju prednost pred konkurencijom, ali nevjerojatno je opterećenje za vaša stopala i zglobove trčati u tim super laganim sprintericama s iznimno tvrdim potplatom. Želite proći sezonu bez ozljeda? Odabir pravih tenisica na vašim treninzima igra važnu ulogu.

Spikes 2

Tijelo će vam dugoročno biti zahvalno ako na treninzima koristite obuću s manje tvrdim potplatom

Ako imate brzinske treninge na stazi, ali još uvijek radite veliki volumen, mekše sprinterice su bolji izbor. Samo potražite svestrane modele ili one za srednje udaljenosti u trgovini Top4Running kao što su Asics Hyper LD 6, adidas distancestar ili Nike Zoom Rival D 10. S njima možete dodati brzinu svojim treninzima i raditi na svojoj tehnici trčanja u isto vrijeme, bez previše stresa na stopala.

Svoje natjecateljske sprinterice koristite samo neposredno prije početka sezone. Imate samo jedno ili dva važna trčanja na rasporedu danas? To je pravo vrijeme da stavite te tvrde trkaće sprinterice i naviknete se na njih. Ime govori sve, trebaju bi biti vaše sprinterice za utrku!

Spikes 3

Air Zoom Maxfly
nike
Novo
ADIZERO PRIME SP2
adidas
Održivost
ZOOM JA FLY 3
nike
evoSPEED Tokyo Future FASTER+ 2
puma
Air Zoom Maxfly
nike
Air Zoom Victory Racing Shoe
nike
ZoomX Dragonfly
nike
ZoomX Dragonfly Bowerman Track Club
nike
SONICSPRINT ELITE 2
asics
METASPEED LD
asics
Prethodni
Sljedeći