MID SEASON SALE - Uštedi do 60 % na odabranim proizvodima KUPI ODMAH
Chemi testira svoje nove Nike trkačke tenisice

Chemi testira svoje nove Nike trkačke tenisice

26. 1. 2021 4 min. čitanja

Nije iznenađenje kada kažem da sam volio prvu verziju Nike Infinity, tako da su moja očekivanja od nove verzije uvijek bila pozitivna i radovao sam se njenom dolasku.

Po meni su one jedne on najboljih lansiranih u 2021. godini. Od svog nastanka, Infinity tenisice su stvorene za smanjenje mogućih ozljeda i ovo izdanje nastavlja tim putem.
Namijenjene trkačima s neutralnim gaženjem i raznoliku uporabu, kako za svakodnevne treninge tako i za postizanje maksimalnih performansi na najzahtjevnijim natjecanjima.
Jedini nedostatak Infinity 1 modela, koji ga je spriječio da doista bude na vrhu, bilo je to što mu je gornjište bilo labavo. Zbog toga je loše držao stopalo, što je u nekim slučajevima čak i uzrokovalo žuljeve jer bi peta klizila, ovo kretanje pete je ograničilo njegovu svestranost. Ipak, volim ove tenisice.

S ovim na umu, ne čudi da se Nike u ovoj novoj verziji usredotočio na poboljšanje tog nedostatka, a nastavio kontinuitet s ostalim elementima.

INFINITY RUN 2

React Infinity Run 2

Dakle, što je novo kod Nike Infinity Run Flyknit 2 modela? Zadržao je isti međupotplat i potplat (široka klackalica), ali ima novo gornjište sa više podstave što je bliže klasičnom gornjištu namijenjenom poboljšanju performansi. Sada su implementirane i Flywire žice koje bolje fiksiraju centar stopala, što prethodna verzija nije imala. Ovi kablovi su mnogo efikasniji. Gornjište je podstavljeno i ne seže tako visoko pa sam mogao trčati i bez čarapa ili sa stopalicama, a bez neugodnog trenja. Samim time, povećala im se masa.
Što se tiče performansi, nema velike razlike. Nova verzija je samo nadogradnja gornjišta (manje je više), ali ponekad je to sve što je potrebno da bi se od dobre tenisice napravila vrhunska.

Nike REACT INFINITY RUN 2

Prva paleta boja mi uopće nije zapela za oko, ali nakon što sam ih primio u ruke, jako mi se svidio dizajn. Ako pažljivo pogledate, primijetiti ćete pastelno zelene mrljice, što je zgodan detalj. Novo gornjište je jako dobro i nježno se prima za kožu. Na dodir se čini deblje s dodatnom podstavom, udobnije i bolje se prilagođava stopalu.
Nakon prvog trčanja u Infinity Run Flyknit 2, zaključio sam da je ovo sada trkačka tenisica visokih performansi. Nakon trčanja s njima u nekoliko navrata, mogu vas uvjeriti da imam tenisice za još mnogo kilometara. Stvarno su ih dotjerali, čineći blokade sigurnima.
Ističe se medijalna potpora kroz držač na peti, što je ključno za stabilnost, ali naročito primjetno dok u njima hodam, no nekako nestaje kada u njima počnem trčati. S tim na umu, s obzirom da u ovoj verziji nema promjena na međupotplatu, ako vam taj osjećaj nije smetao u originalnoj verziji onda vam ni na ovima neće smetati.

Nike REACT INFINITY RUN 2

Da sumiram, ovo su vrhunske tenisice za svakodnevni trening, sposobne ići na duge staze i preko 30 kilometara s obzirom na bogatu podstavu, mogu čak i ubrzati tempo ako vam zatreba jer njihova visoka razina amortizacije nije kao kod mekših tipova.
Infinity Run Flyknit 2 se čine nestabilne pri skretanju u oštrim zavojima zbog debljeg međupotplata, a potplat je od mekane i fleksibilne gume bez čepova. Ovakva konfiguracija im povećava trajnost raspodjelom habanja na veću površinu. Najviše habanja sam na svojima primijetio na vanjskim rubovima potplata, koji nisu prekriveni gumom, ali u cjelini sam zadovoljan izdržljivošću Infinity Run Flyknit 2. Prianjanje im je dostatno na suhim površinama, ali malo se kližu na travi, pločicama i mokrim površinama.

Nike REACT INFINITY RUN 2

INFINITY RUN 2

Svim ovim informacijama mogu samo dodati da je Nike optimizirao sjajnu cipelu za svakodnevne treninge, vrlo svestranu u ritmu, s izvrsnim amortiziranjem i ispravio prijašnje nedostatke blokade, pa ako su vam se svidjele Infinity 1 ili ako ste priželjkivali poboljšanje, imate sreće.
Glavne prednosti: Glatke izmjene tempa, podstava gornjišta, izvrsno fiksiraju stopalo i svestranost.
Nedostaci: Povećana masa, malo nelagode u luku stopala.

Mala promjena koja čini izvrstan proizvod.

Chemi (ambasador za Top4Running)