END OF SEASON SALE! Čeka te preko 4900 sniženih proizvoda Kupi sada
Nike Streakfly: Najnovija Nike trkačka tenisica

Nike Streakfly: Najnovija Nike trkačka tenisica

17. 2. 2022 2 min. čitanja

Trkačka tenisica 2022. bez karbonske ploče? Dobro ste čuli, Nike Streakfly je najnoviji dodatak brzoj Nike trkačkoj obitelji i obećava osobne rezultate sa ZoomX pjenom i Pebax pločom

Vaporfly i Alphafly – sportaši diljem svijeta vole te Nike modele. Tijekom razvoja Vaporflya fokus je prvenstveno bio na maratonu. Uz najnoviju Nikeovu tehnologiju tenisica, marka se sada usredotočuje na staze srednje duljine. 

"Volim Vaporfly, to je moja omiljena cipela, ali da bih postigao svjetski rekord na 10k, mislim da je lakša tenisica idealna”, kaže Geoffrey Kamworwor koji je već trčao brzih 58:01 na polumaratonu.

I tu dolazi Nike Streakfly. To je ultralaki trkač i elitni trener za cestovne utrke na kratke udaljenosti. Napravljen je za brzinu, a ne za udaljenost. U usporedbi s Nike Vaporflyjem i Nike Alphaflyjem, ima niži profil kako bi se trkač povezao s cestom. Iznenađenje za trkačke tenisice 2022.? Dolazi bez karbonske ploče! 

1

Nike Streakfly, za razliku od Vaporflyja i Alphaflya, trkaču daje puno više kontakta s tlom i zapravo daje udobnost samo tamo gdje je to potrebno. Srednji potplat koristi istu ZoomX pjenu koja se nalazi u Nike karbonskim tenisicama za meko, lagano i osjetljivo trčanje. Streakfly ipak nema karbonsku ploču, već Pebax ploču. To pruža osjećaj stabilnosti dok vas gura naprijed u svakom koraku. Uz to, Streakfly ima super lagani mrežasti gornji dio. Uz drop od samo 6 mm, daje super lagan i izravan osjećaj trčanja po tlu.

2

Što se tiče cijene, Nike Streakfly je najpristupačnija od Nike tenisica za cestovne utrke. Osim toga, vrlo je direktna na tlu i stabilna, idealna za kraće utrke.

Nike trkačke tenisice Streakfly Vaporfly Alphafly
Drop 6mm 8mm 4mm
Težina 160g 195g 209g
Potplat TPE ZoomX, Midfoot Shank PBAX ZoomX, Carbon fiber plate ZoomX, Carbon fiber plate, Zoom Air
Gornjište Circular knit Engineered knit Atomknit

 

Provjerite top4running trgovinu u skoroj budućnosti i prvi dohvatite novi Nike Streakfly!