Besplatan poklon za trčanje sa svakom narudžbom preko 1500 kn Želim poklon
Barcelona maraton

Barcelona maraton

17. 11. 2021 5 min. čitanja

Ambasadori iz cijele Europe ujedinili su se kako bi se utrkivali na Barcelona maratonu

Kako smo pokazali još ovo ljeto, #GoFasterTogether je naša misija, a nigdje ova misija ne dolazi više do izražaja nego u otvorenom natjecanju gdje se sve vrti oko brzine i tko je brži, ali svako ima priliku sudjelovati.

Na Barcelona Maratonu smo našim ambasadorima i Europskoj trkčakoj sceni uspjeli pokazati našu filozofiju sporta i zajedništva na nama jedinstven način. Pročitajte niže kako smo to postigli i budite sigurni kako je ovo samo početak dugog i uzbudljivog putovanja zajedničke borbe s utrkama diljem Europe.

Top4running ambassadors Marathon Barcelona

Cilj nam je s ovim maratonom bio spojiti našu strast prema trčanju s razbijanjem osobnih rekorda i pomoći jedni drugima da trčimo brže kako bismo kroz cilj prošli u zacrtanom vremenu. Željeli smo sedmi studenog zapečatiti u sjećanju svih Top4Running ambasadora, ali čak i više ostaviti trag u njihovim srcima.

Inspiraciju smo pronašli u jednoj od prekretnica u povijesti sporta, kada je Eliud Kipchogue istrčao 42,195 km u manje od 2 sata, okružen grupom pejsera koji su mu pomogli postići ovaj cilj. Željeli smo stvoriti sličnu atmosferu, u kojoj trkači pomažu trkačima uživati u ostvarenju svojih namjera.

KAKO SMO TO IZVELI?

9 trkača si je zacrtalo razbiti vlastite rekorde u utrci na 42,195 km, a 35 kolega im je u tome pomoglo. Svaki trkač je imao izvanredan tim pejsera, koji su se izmjenjivali svako 10-20 km, što im je pomoglo brže istrčati utrku. Osim toga, na 40-tom kilometru svi pejseri su se ujedinili kako bi zajedno trkače ispratili kroz zadnja 2 kilometra i veličanstveno utrčali u cilj.

Osim našeg najbržeg trkača Gaëtana (vidi niže), sve grupe su ciljane na iznad 02:30 sati, što je značilo da smo im mogli pružiti pejsere kroz cijelu utrku bez kršenja pravila. 

Xavi leading Top4running race strategy

TKO SU BILI TRKAČI?

1. Gaëtan Cals (@gaetan.cals) 2:20, iz Toulousea, Francuska

Naš najbrži čovjek Gaëtan, u bliskoj budućnosti ima za cilj natjecanje na međunarodnoj razini. Već je prije nekoliko tjedana na Barcelona Maratonu postavio svoj rekord u polumaratonskoj udaljenosti (1:04). Gaëtan je do sada imao neuspješan debi prošle godine kada se usred utrke sudario s gledateljicom. U boljoj formi nego ikad, ovaj je tip bio odlučan u namjeri da ostvari svoj službeni debi iz snova te je imao jako dobar rezultat.

Štoviše, za Gaetana smo uspjeli dovesti ni manje ni više nego Jesusa Olmosa (@fruterorunner), aktualnog podprvaka Španjolske na 10 km (29:53), da ga prati od starta do 10-tog km.

Gaëtan Cals running Barcelona Marathon

2. Chemi (@_runnersinlove_) 2:45, iz Bullasa, Španjolska

Chemi je bio prvi ambasador našeg brenda u Španjolskoj i strastveni je trkač na duge staze. Radi kao učitelj tjelesnog odgoja u školi i voli trčati sa svojim psom Kiwijem. Otkad smo se upoznali, dao nam je do znanja da mu trčanje nije hobi, već stil života. Već je s nama istrčao svoj prvi maraton 2019. godine u Berlinu (2:54), a sada lovio vrijeme kod kuće, brzinom kojom se može ponositi.

Chemi running Barcelona Marathon

3. Jan Kursten (@runwithjan) 2:52 iz Stuttgarta, Njemačka

Jan, Top4Running ambasador koji je od ove godine postao dio Asics Frontrunner zajednice, pokazao je nevjerojatan napredak u trčanju u posljednjih nekoliko godina. Svoj prvi maraton završio je za više od 4 sata 2019., a 2020. virtualni maraton za 3:45 sati. Jan je imao osobnu čast da ga cijelog ovog ljeta trenira naš jedan i jedini Lukas Motschmann, ciljajući na vrijeme ispod 3 sata, što je prije nekoliko tjedana već dokazao u Stockholmu (02:58:48). Jan je naumio skinuti još 5 minuta.

Jan Kürsten running Barcelona Marathon

4. Iva (@iva_runstheworld) 3:12 iz Praga, Češka

Ivana je naša voditeljica ambasadora koja radi s trkačima diljem Europe; i baš kao i Chemi, već je 2019. istrčala svoj prvi maraton s Top4Running u Berlinu (3:21). Iva je počela trčati kada se odselila iz roditeljskog doma u Prag, na studij, i shvatila koliko su teretane skupe na studentskom budžetu. Tada se zaljubila u taj sport, samo iz zabave i da bi se kretala, danas to nije samo njena strast, već je posljednjih godina postala i prilično brza te je postavila novi ambiciozan rekord na ovoj utrci.

Iva Kopkova running Barcelona Marathon

5. Xavi (@xavi_chino) 3:16, iz Barcelone, Španjolska

Xavi je naš community menadžer za Španjolsku i kreativni um iza ove kampanje. Xavi je rasturio svoj prvi maraton, nakon što se prošle godine pripremao za njega, ali nije mogao službeno nastupiti zbog pandemije. Nakon teške ozljede koljena prije gotovo 10 godina, zaljubio se u sportove izdržljivosti, a posebno u triatlon, što mu je dalo priliku da se natječe po cijelom svijetu, čak i da završi Ironman i sudjeluje u utrkama španjolskog prvenstva na kratke staze. Njegov najbolji maraton tek slijedi. Xavi Chino running Barcelona Marathon

6. Saskia (@sassiimoves) 4:21, iz Münchena, Njemačka

Saskia je također bila jedna od naših prvih ambasadorica u Njemačkoj i možda najbliža svim onim ne baš tako ludo brzim trkačima ;-). Počela je trčati 2019. godine, a odmah je rasturila svoj prvi maraton u Berlinu 2019. (04:28). Nakon što je tijekom proteklih godina malo ubrzala, ciljala je na vrijeme ispod 4 sata. Kao što znamo, na dan utrke ne ide baš sve po planu, ali ona je ipak s nama srušila osobni rekord.

Saskia running Barcelona Marathon

 

Cilj postignut!

Nismo svi postigli svoje osobne rekorde, ali kao Top4Running smo postigli svoj cilj, i nitko od nas koji smo proživjeli nevjerojatni Barcelona Maraton 2021., nikada neće zaboraviti ovu utrku.

Go Faster. Together

Air Zoom Alphafly NEXT%
Novo
Air Zoom Tempo NEXT%
Novo
UA HOVR Phantom 2 Storm
GEL-KAYANO 28
ADIZERO ADIOS 6 M
CRAFT CTM Ultra Carbon M
Novo
S/LAB ULTRA 3
Novo
NOVABLAST 2
Air Zoom Alphafly NEXT% Eliud
Novo
Air Zoom Alphafly NEXT%
Novo
Air Zoom Alphafly NEXT%
Novo
Air Zoom Alphafly NEXT%
Novo
Cloudswift 2 Lake/Sky
Novo
ADIZERO PRO
Air Zoom Tempo NEXT%
Novo
ULTRABOOST 21 W
Novo
ULTRABOOST 21 PRIMEBLUE
Novo
adizero adios 5 m
Novo
WAVE AERO 19
Novo
METASPEED SKY W
Novo
Air Zoom Alphafly NEXT%
Novo
Air Zoom Alphafly NEXT%
Novo
Air Zoom Tempo NEXT%
Novo
NOOSA TRI 13
Novo
Air Zoom Pegasus 38
Novo
Air Zoom Alphafly NEXT%
Novo
Deviate Nitro SP
Novo
Cloudflow W
Novo
Air Zoom Tempo NEXT%
Novo
GEL-KAYANO 28
SONIC 4 Accelerate
Novo
SENSE RIDE 4
Novo
Air Zoom Alphafly NEXT%
Novo
Cloudflyer Waterproof
WMNS ZOOM PEGASUS TURBO 2
Novo
WAVE RIDER 25
Prethodni
Sljedeći